Behandeling

Behandeling van steigerhout

Nieuw steigerhout kan in onbehandeld, witte,licht grijs, donker grijs, bruine of zwarte beits geleverd worden. Dit is een selectie van de meest gangbare kleuren. Mocht u toch voor onbehandeld hout kiezen dan moet u ervan uitgaan dat het steigerhout naar verloop van tijd vergrijst. Eventueel kunnen wij u ook nog een transparante beits aanbieden. Of een blanke lak. Het verschil tussen de blanke lak en transparante beits is dat beits in het hout trekt en lak op het hout ligt. De blanke lak geeft na behandeling toch een ander beeld van het meubel. De structuur ‘licht’ meer op. De transparante beits doet dit minder.

Een behandeling is verreweg het mooiste. De keuze is aan u. Oud steigerhout hoeft in principe geen behandeling meer (eventueel een transparante beits of blanke lak)
Behandeling met transparante beits-verf ( hieronder de meest gekozen kleuren beschreven)
White-wash: Een niet volledig dekkende behandeling waarbij de kleur van het Steigerhout nog wat doorkomt. De houtnerf en knoesten blijven goed zichtbaar. Witte beits komt het beste tot zijn recht op nieuw, oud en geschaafd hout..
Grey-wash: Een nabehandeling van Steigerhout met Grey-wash zorgt voor een authentieke look. Dit is een niet volledig dekkende behandeling waarbij de kleur van het Steigerhout nog wat doorkomt. De houtnerf en knoesten blijven goed zichtbaar. Grey-wash is wat grijzer dan White-wash en komt op Steigerhout goed tot zijn recht
Black-wash: Een nabehandeling van Steigerhout met black-wash zorgt voor een donkere, authentieke look. Dit is een niet volledig dekkende behandeling waarbij de kleur van het Steigerhout nog wat doorkomt. De houtnerf en knoesten blijven goed zichtbaar.
Andere soorten beits, lak & dekkende verf: Nabehandeling met verf (volledig dekkende behandeling) is ook mogelijk. Naast deze transparante & dekkende soorten & kleuren zijn er vele andere mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Nano caoting: Daarnaast kunnen wij het hout voorzien van een coating die het steigerhout meubelstuk waterafstotend maakt. Hierbij word gebruik gemaakt van de nieuwste technologie. Dit houdt in dat vloeistoffen niet direct in het hout trekken wanneer zij contact maken met het hout. Deze zogenaamde nano-coating is zeer geschikt voor tafelbladen. Het geknoeide vocht dient wel direct afgenomen te worden. De uitstraling van het hout verandert niet door deze coating. Als uw meubels behandeld zijn met deze coating kunnen deze later niet meer behandeld worden met een ander soort afwerking zoals beits, verf of olie.

Behandeling steigerhout

Blad behandeld met Nano Coating

Behandeling steigerhout met Nano Coating

We bieden op onze site verschillende mogelijkheden in afwerkingen aan. Welke afwerking is geschikt voor jou? We proberen je hier op weg te helpen.

Waar komt het meubel te staan?

Steigerhout lakken en coating

Deze vraag is belangrijk voor de bescherming van het meubel. Al onze afwerkingen zijn geschikt om binnen te gebruiken. Maar sommige afwerkingen hebben geen meerwaarde voor binnen. Denk aan een transparante beits, of een olie. Deze afwerkingen zijn eigenlijk alleen geschikt voor buiten.

Als je voor buiten bescherming tegen weersinvloeden zoekt, adviseren we je Nano Coating te gebruiken. Deze afwerking beschermt goed tegen vocht en is kleurloos, zodat de oorspronkelijke kleur van steigerhout behouden blijft. Zeer geschikt dus voor tuinbanken en loungesets.

Hoe ga je het meubel gebruiken?

Voor de meeste meubelen is het wel duidelijk hoe ze gebruikt worden. Een bed, daar slaap je in. Een tv meubel is bedoeld om je tv op te zetten. Die meubelen hoeven dus verder geen beschermende afwerking te hebben.

Een eettafel moet daarentegen goed beschermd worden tegen vlekken. Daarvoor adviseren we je om voor de Coating te kiezen. Zoals hierboven aangegeven is dit kleurloos en beschermt het goed tegen vocht. Een groot deel van de vlekken zullen hiermee van je meubelen afgepoetst kunnen worden.

Wil je de kleur aanpassen?

Dan is er natuurlijk nog de mogelijkheid om je meubel een kleur te geven. Voor binnen bieden wij een reeks aan dekkende RAL kleuren aan. De lak die wij gebruiken is een lak op waterbasis die we volledig dekkend aanbrengen. Omdat we de behandeling vaak drie keer moeten herhalen geldt er voor deze afwerking vaak wel een kleine meerprijs ten opzichte van andere afwerkingen.

Veel van onze klanten kiezen voor een afwerking met een semi transparante olie. De zogenaamde “washes”. In ons standaard assortiment zitten White- Grey en Blackwash. Deze afwerkingen bieden bescherming tegen weersinvloeden en ook tot zekere hoogte tegen vlekken. Een leuke manier om je meubel een extra touch te geven.

Samengevat

  • Staan je meubelen buiten en wil je 100% bescherming en nauwelijks kleurverschil, kies Nano Coating.
  • Staan je meubelen binnen, maar verwacht je geen vlekken, bijvoorbeeld bij bedden of kasten, kies voor geen afwerking.
  • Heb je meubelen die binnen staan en ben je bang voor vlekken zoals bij salon- en eettafels, kies Nano Coating.
  • Wil je de meubelen een leuke kleur geven, kies voor een dekkende lak of een wash in een kleur naar keuze.